Άλμπουμ που όλοι πρέπει να ακούσουν μια φορά

Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά άλμπουμ εκεί έξω, και αν ψάχνετε για κάτι νέο να ακούσετε, είναι εύκολο να γίνετε λίγο επιλεκτικοί όταν προσπαθείτε να επιλέξετε ένα. Ξέρω πώς είμαι όταν ακούω μουσική. Ακούω επανειλημμένα τα ίδια άλμπουμ και ποτέ δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω όταν αποφασίσω να ακούσω ένα νέο άλμπουμ. Όταν τελικά ακούω ένα νέο άλμπουμ, παραμένω σε γνωστούς καλλιτέχνες μέχρι να ακούσω όλα τα άλμπουμ τους.

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε μερικά από τα κορυφαία άλμπουμ που πρέπει να ακούσετε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας.

1. Απαγορευμένη αγάπη από τη Selena

Η Selena Quintanilla Pérez, ή Selena, ήταν μια εμβληματική τραγουδίστρια που ονομάζεται Queen of Tejano music. Πέθανε λίγες μόλις εβδομάδες πριν κλείσει τα 24 μετά από πυροβολισμό από θαυμαστή. Κατά τη διάρκεια της μουσικής της καριέρας, η δημοτικότητά της αυξήθηκε και θεωρείται μια από τις πιο σημαίνουσες Λατίνες καλλιτέχνες. Της έχουν πιστωθεί με τον εκτοξευτή της μουσικής Tejano και του είδους στα mainstream media. Ακόμη και μετά το θάνατό της, η Selena έχει κερδίσει δημοτικότητα και έχει εμπνεύσει μια ταινία, εκπομπές και βιβλία.

Απαγορευμένη αγάπη είναι το τέταρτο στούντιο άλμπουμ που κυκλοφόρησε η Selena τον Μάρτιο του 1994. Τα τραγούδια σε αυτό το άλμπουμ εξερευνούν διαφορετικά θέματα, που κυμαίνονται από τον απλήρωτο έρωτα μέχρι τον κοινωνικό διχασμό και την απιστία. Το τραγούδι, Απαγορευμένη αγάπηέγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα λάτιν τραγούδια των ΗΠΑ το 1994. Αυτός ήταν ο πρώτος δίσκος Tejano που έφτασε στο νούμερο ένα στο Διαφημιστική πινακίδα Κορυφαία τσαρτ λατινικών άλμπουμ.

2. Φολκλόρ του Τέιλορ Σουίφτ

Λαογραφία είναι το όγδοο στούντιο άλμπουμ της Taylor Swift. Έγραψε αυτό το άλμπουμ μετά την έναρξη της πανδημίας του 2020 COVID-19 και της καραντίνας, και το άλμπουμ περιλαμβάνει θέματα όπως ο ρομαντισμός και η απόδραση. Το αδελφικό άλμπουμ της λαογραφίας Αιώνια βγήκε πέντε μήνες μετά Λαογραφία.

Το φολκλόρ θεωρείται αριστούργημα καραντίνας και ήταν το άλμπουμ με τις υψηλότερες πωλήσεις της χρονιάς, λαμβάνοντας πάνω από 1 εκατομμύριο πωλήσεις.

Για μένα, αυτό το άλμπουμ διέφερε από τα προηγούμενα άλμπουμ της και εξερεύνησε περισσότερα στυλ αφήγησης. Αν και όλα τα τραγούδια και τα άλμπουμ της λένε μια ιστορία, το νιώθω αυτό Λαογραφία και Αιώνια περιέχουν τις ιστορίες ως ζωτικό σημείο. Μπορώ να κάτσω και να ακούσω όλες αυτές τις ιστορίες και τους χαρακτήρες να ξετυλίγονται. Σε Λαογραφία, τρία τραγούδια μάλιστα συνδέονται. Αν και δεν λέει ποια τραγούδια είναι, οι θαυμαστές θεωρούν ότι τα τραγούδια Μπέτυ, Αύγουστος, και Πλεκτή ζακέτα είναι όλα συνδεδεμένα, δείχνοντας ένα ερωτικό τρίγωνο μεταξύ των χαρακτήρων που ονομάζονται Betty, James και Inez.

Τα διασκεδαστικά easter eggs κάνουν πάντα όλα αυτά τα άλμπουμ διασκεδαστικά να τα ακούς.

3. Αντίο Yellow Brick Road του Έλτον Τζον

Αντίο Δρόμε με τα Κίτρινα Τούβλα είναι το έβδομο στούντιο άλμπουμ από τον Elton John, που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1973. Αυτό το άλμπουμ εξακολουθεί να κερδίζει δημοτικότητα, κατατάσσεται στην 112η θέση στα 500 καλύτερα άλμπουμ του Rolling Stone. Το άλμπουμ μπήκε επίσης στο Grammy Hall of Fame το 2003.

Το τραγούδι του Elton John στο άλμπουμ, με το ίδιο όνομα, ακολουθεί έναν χαρακτήρα που θέλει να εγκαταλείψει τη «διάσημη ζωή». γεμάτο αίγλη και ένταση για κάτι πιο απλό, κάτι μακριά από την αίγλη της ζωής των διασήμων. Κάποιοι λένε ότι αυτό το τραγούδι είναι περισσότερο για τον Bennie Taupin, τον συν-συγγραφέα του John, καθώς ο John έζησε βαθύτερα σε αυτή την υψηλή ζωή και ο Bennie προτιμούσε να το κρατήσει χαμηλών τόνων.4. Φήμες από Fleetwood Mac

Φήμες είναι το ενδέκατο στούντιο άλμπουμ του βρετανοαμερικανικού συγκροτήματος Fleetwood Mac. Αυτό το άλμπουμ δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του τεταμένου διαζυγίου μεταξύ του John και της Christine McVie και της Lindsey Buckingham και του Stevie Nick που χωρίζουν. Ο ντράμερ και ηγέτης του συγκροτήματος, Μικ Φλίτγουντ, ρίχτηκε επίσης σε αυτόν τον συζυγικό χωρισμό.

Όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ, περιείχε ειλικρινείς στίχους και θεωρήθηκε ρομαντικός εξομολογητικός με έμπνευση από όσα συνέβαιναν στην πραγματική τους ζωή. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 1977 και ηχογραφήθηκε από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο του 1976. Αυτό δημιουργήθηκε για να δημιουργήσει ένα ποπ άλμπουμ και πρόσθεσαν τονισμένους ρυθμούς και ηλεκτρικά πλήκτρα στον ήχο τους. Πούλησε πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως μέσα σε ένα μήνα από την κυκλοφορία του Rumors. Κέρδισε επίσης το άλμπουμ της χρονιάς το 1977 στα βραβεία Grammy.

5. Grace του Jeff Buckley

Σε αντίθεση με τα άλλα άλμπουμ που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο, Χάρη είναι το μοναδικό στούντιο άλμπουμ ενός καλλιτέχνη, του Jeff Buckley. Κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1994 και, εκείνη την εποχή, δεν είχε υψηλές πωλήσεις και έλαβε μικτές κριτικές. Ο Buckley πέθανε λίγα χρόνια μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ. Τα τελευταία χρόνια, το άλμπουμ έχει κερδίσει δημοτικότητα και 13 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, Χάρη ήταν ο αριθμός 44 για μια εβδομάδα το 2007.

6. Boy Anonymous από την Paris Texas

Αυτό το άλμπουμ κυκλοφόρησε πιο πρόσφατα, στις 14 Μαΐου 2021. Αυτό είναι ένα μικρότερο άλμπουμ με οκτώ κομμάτια στη λίστα και στο προφίλ τους στο Spotify, έχουν πάνω από 300.000 μηνιαίους ακροατές. Ο ιστότοπος, Άλμπουμ της Χρονιάς, ή AOTY, έχει βαθμολογία κριτικών 80 με βάση επτά κριτικές. Με βαθμολογία 296 κάτω από τη βαθμολογία χρήστη, έχει 68. Beats Per minute, ο οποίος έχει ένα άρθρο σχετικά με την κριτική του για το άλμπουμ, έδωσε στο άλμπουμ βαθμολογία 80.

7. Led Zeppelin II των Led Zeppelin

Αυτό είναι το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του αγγλικού ροκ συγκροτήματος Led Zeppelin, που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1969. Αυτό ήταν το πρώτο τους άλμπουμ που έφτασε στο νούμερο ένα στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ. Επίσης κυκλοφόρησε το Led Zeppelin παλαιότερα το 1969 και ακολούθησε το Led Zeppelin III.