Συμβουλές για καλύτερες φωτογραφίες στο Instagram

Θέλετε να μάθετε πώς να ενισχύσετε το παιχνίδι σας στο Instagram; Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές!

Φωτισμός

Πάει έξω! Ο φυσικός φωτισμός θα σας δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα στις φωτογραφίες σας και είναι επίσης ο πιο εύκολος. Μάθετε τις καλύτερες ώρες της ημέρας που προτιμάτε να τραβήξετε φωτογραφίες, μπορείτε να δοκιμάσετε φωτογραφίες νυχτερινής διασκέδασης ή φωτογραφίες χρυσής ώρας. Με τις φωτογραφίες νυχτερινής διασκέδασης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λάμπες του δρόμου για να προσθέσετε στις φωτογραφίες και με τη χρυσή ώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα φυσικά φώτα. Μπορείτε επίσης να παίξετε με τεχνητό φως, όπως φώτα LED ή δαχτυλίδια για να δώσετε μεγαλύτερη ποικιλία. Εάν δεν έχετε τίποτα, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε λάμπες στο σπίτι σας ή να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο ενός φίλου για περισσότερο φως.

Συνεχείς εκρήξεις

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία ριπής για να τραβήξετε περισσότερες φωτογραφίες ταυτόχρονα, είναι επίσης ένας τρόπος για να αποκτήσετε υπέροχες ειλικρινείς φωτογραφίες. Σας εξοικονομεί επίσης χρόνο για τη λήψη πολλών μεμονωμένων φωτογραφιών. Μερικές φορές οι καλύτερες φωτογραφίες είναι αυτές που δεν είχαμε καν σχεδιάσει να τραβήξουμε. Μπορείτε επίσης να έχετε περισσότερο θολό εφέ στις φωτογραφίες σας με αυτόν τον τρόπο και με διαφορετικές τεχνικές φωτισμού θα έχει ακόμα μεγαλύτερο βάθος. Αφού τραβήξετε τις φωτογραφίες, μπορείτε να μετακινηθείτε και να βρείτε την ακριβή στιγμή που θέλετε να δημοσιεύσετε. Είναι επίσης ωραίο αν δεν έχετε κανέναν να τραβήξει τις φωτογραφίες σας.

Άλλαξε τις γωνίες σου

Μην κολλάτε στις ίδιες γωνίες! Προσπαθήστε να κατεβείτε χαμηλότερα ή ψηλότερα, πιο μακριά ή πίσω από διαφορετικά αντικείμενα για να το αλλάξετε. Αυτό θα εμποδίσει τις φωτογραφίες σας να φαίνονται πάντα ίδιες. Οι φίλοι σας θα πρέπει να καταβάλουν επιπλέον προσπάθεια, εκτός αν έχετε τρίποδο ή δικό σας σταντ. Οι διαφορετικές γωνίες δίνουν διαφορετικές εντυπώσεις στις φωτογραφίες σας, το ίδιο σημείο ψηλότερα ή χαμηλότερα μπορεί να αλλάξει εντελώς την ιστορία της φωτογραφίας. Βρείτε ποιες γωνίες λειτουργούν καλύτερα για εσάς, αλλά επίσης μην φοβάστε να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας.

Διάστημα

Δώστε προσοχή στην απόσταση των φωτογραφιών σας, ειδικά αν υπάρχουν πολλά θέματα στο κάδρο. Αποφύγετε να έχετε αντικείμενα ακριβώς πίσω σας που αποσπούν την προσοχή από την κύρια εστίαση της φωτογραφίας, αλλά ταυτόχρονα θέλετε κάποιο φόντο που δεν είναι πολύ απλό. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τον κανόνα των τρίτων, που είναι όταν τοποθετείτε το θέμα είτε στο αριστερό είτε στο δεξί τρίτο της εικόνας και αφήνετε τα άλλα δύο τρίτα ανοιχτά. Η απόσταση σε μια φωτογραφία ελκύει το μάτι και θα προσελκύσει περισσότερη προσοχή στις φωτογραφίες σας.

Αλλάξτε τοποθεσίες

Μην μένετε στους ίδιους τομείς που κάνετε πάντα, κάτι που νιώθω ότι πολλοί από εμάς, συμπεριλαμβανομένου εμένα. Προσπαθήστε να ανακαλύψετε ένα νέο κτίριο, πάρκο ή ακόμα και δρόμο για να τραβήξετε φωτογραφίες. Έχετε το βλέμμα σας για τυχόν αντικείμενα ή τοίχους που σας ξεχωρίζουν, μπορείτε να βρείτε ένα σημείο λήψης φωτογραφιών σχεδόν οπουδήποτε, αν ξέρετε πώς να το απαθανατίσετε. Δοκιμάστε νέες καφετέριες, καταστήματα, δισκοπωλεία, ό,τι βρείτε. Η αλλαγή τοποθεσιών θα προσελκύσει ένα ευρύτερο κοινό και θα δώσει ποικιλία στη ροή σας.

Παίξτε με την επεξεργασία

Κατεβάστε διαφορετικές εφαρμογές επεξεργασίας, προσθέστε μερικά εντυπωσιακά εφέ που βρίσκετε ή αυξήστε τον κορεσμό. Ανάλογα με τον τόνο που θέλετε, ο τρόπος που θα τον επεξεργαστείτε θα είναι διαφορετικός. Εάν θέλετε να προσθέσετε σχέδια όπως καρδιές ή φτερά, αυτό είναι επίσης μια διασκεδαστική ανατροπή σε μια κανονική φωτογραφία. Για πιο εύθυμες φωτογραφίες νυχτερινής ζωής, θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε πιο ψυχρούς τόνους κατά την επεξεργασία σε σύγκριση με μια φωτεινή φωτογραφία κατά τη διάρκεια της ημέρας, η οποία θα χρησιμοποιούσε περισσότερους πιο ζεστούς τόνους. Μπορείτε επίσης να ακονίσετε τη φωτογραφία ή να προσθέσετε περισσότερο ένα κοκκώδες εφέ.

Δοκιμάστε διαφορετικές πόζες

Αλλάξτε τον τρόπο που τραβάτε φωτογραφίες, δοκιμάστε να κάθεστε, να βάλετε το χέρι σας στα μαλλιά σας, να κρατήσετε ένα αντικείμενο, υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές. Μπορείτε επίσης να δείτε μέρη όπως το Pinterest για έμπνευση. Χρησιμοποιήστε το φόντο σας ως εργαλείο στις πόζες σας, αλληλεπιδράστε με ό,τι υπάρχει γύρω σας. Αν υπάρχει εφημερίδα, μπάσκετ, καφές, όλα αυτά μπορείτε να προσθέσετε στη φωτογραφία σας. Επίσης, τα Instagram διασημοτήτων είναι ένα εξαιρετικό μέρος για εμφάνιση, επειδή συνήθως δημοσιεύουν τακτικά με πολλές πόζες.

Παίξτε με το χρώμα

Το χρώμα είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να προσθέσετε στις φωτογραφίες σας, μπορείτε να φορέσετε ένα ποπ χρώμα ή να βρείτε ένα φωτεινό φόντο. Θα βοηθήσει το μάτι σας να εστιάσει σε ό,τι κι αν είναι το αντικείμενο, μπορείτε επίσης να παίξετε με το μακιγιάζ, αν θέλετε να προσθέσετε λίγη ακόμα λάμψη σε αυτό. Βρείτε ένα χωράφι με λουλούδια, ένα φωτεινό κτίριο, ένα δροσερό ζευγάρι γυαλιά ηλίου. Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να γίνει αυτό.

Πες μια ιστορία

Τι θέλετε να λέει η φωτογραφία σας για εσάς, για τη ζωή; Το να έχετε κάποιου είδους ιδέα για το μήνυμα που θέλετε να δώσετε, μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε καλύτερες φωτογραφίες. Αν θέλετε να εκφράσετε την αγάπη σας για τη φύση και την ύπαιθρο, μπορείτε να ποζάρετε σε μια πεζοπορία. Αν θέλετε να δείξετε την εκτίμησή σας για την οικογένεια, μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία την επόμενη φορά που θα βγείτε μαζί. Αυτό δημιουργεί μια μεγαλύτερη σύνδεση με τους ακόλουθούς σας και έναν τρόπο να βρείτε περισσότερα άτομα που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντά σας.

Να έχει συνοχή

Αν είστε κάποιος που δημοσιεύει τακτικά στο Instagram, θέλετε κάποιο είδος συνοχής. Αν δημοσιεύσετε μια φωτογραφία πιο σκούρου πιο ψυχρού τόνου και στη συνέχεια την ακολουθήσετε με μια φωτεινή ζεστή φωτογραφία, δεν θα προσελκύσει τόσους πολλούς ακόλουθους. Θα διάλεγα κάτι πιο εύκολο για να συμβαδίσω, αλλά αν είσαι φιλόδοξος μπορείς να ακολουθήσεις μια συγκεκριμένη αισθητική όπως ένα πιο girly τύπο φωτογραφιών ή πιο grungy. Οι influencers το κάνουν συχνά, γι’ αυτό μπορείτε να δοκιμάσετε να αναδημιουργήσετε ή να εμπνευστείτε από τις φωτογραφίες τους στο Instagram. Το να έχετε χρώματα που ταιριάζουν είναι ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό, αν τραβάτε πολλές φωτογραφίες έξω στο γρασίδι, η ροή σας θα είναι περισσότερο εστιασμένη στα πράσινα χρώματα αντί αν βγάλετε πολλά στην πόλη πιθανότατα θα είναι πιο κοκκινωπή με βάση το καφέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *