Τα υπέρ και τα κατά των διαδικτυακών γνωριμιών

Πιθανότατα έχετε ακούσει εξαιρετικά ανάμεικτες κριτικές σχετικά με τις διαδικτυακές γνωριμίες από προσωπικές πηγές, καθώς και άρθρα, κοινωνικά μέσα και ειδήσεις. Όλοι όσοι χρησιμοποιούν διαδικτυακές γνωριμίες έχουν διαφορετική εμπειρία και μόνο το 2020, περισσότεροι από 32 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν δοκιμάσει έναν ιστότοπο ή μια εφαρμογή διαδικτυακών γνωριμιών. Αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξάνεται σταθερά τα επόμενα χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι θα εμφανίζονται ακόμη περισσότερες μικτές κριτικές όσο περνά ο καιρός.

Αν σκέφτεστε να αναζητήσετε την αδελφή ψυχή σας, την επόμενη σας σύγκρουση ή απλώς κάποιες φιλικές συναντήσεις, κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και δείτε αυτά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαδικτυακών γνωριμιών, ώστε να ξέρετε ακριβώς σε τι βρίσκεστε!

Υπέρ: Δεν υπάρχει έλλειψη διαδικτυακών ραντεβού.

Το 2017, μια μελέτη έδειξε ότι υπήρχαν περισσότερες από 1.500 διαθέσιμες διαδικτυακές εφαρμογές και ιστότοποι γνωριμιών. Ενώ πολλές από αυτές τις υπηρεσίες γνωριμιών απαιτούν συνδρομή επί πληρωμή για να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες που σας επιτρέπουν πραγματικά να συνδεθείτε με άλλους, πολλές είναι εντελώς δωρεάν στη χρήση, αλλά προσφέρουν αγορές εντός εφαρμογής, όπως το OkCupid, το Bumble και το Plenty of Fish.

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2019 δείχνει ότι 7 εκατομμύρια άτομα χρησιμοποιούν το Tinder, 5 εκατομμύρια άτομα χρησιμοποιούν το Bumble, 4 εκατομμύρια άτομα χρησιμοποιούν Plenty of Fish και 1 έως 2 εκατομμύρια άτομα χρησιμοποιούν παρόμοιες υπηρεσίες διαδικτυακών γνωριμιών. Λόγω αυτών των μεγάλων αριθμών, μπορείτε να είστε σχεδόν σίγουροι ότι θα βρείτε τουλάχιστον έναν αγώνα που αξίζει να επιδιώξετε.

Μειονεκτήματα: Περισσότεροι από τους μισούς χρήστες που συναντάτε θα είναι ακατάλληλοι.

Παρά τον μεγάλο αριθμό πιθανών μνηστήρων, ένα σημαντικό μέρος αυτών των χρηστών δεν θα είναι εντός της προτίμησής σας στο ηλικιακό εύρος, δεν θα είναι εντός της γεωγραφικής σας περιοχής ή δεν θα είναι αρκετά ελκυστικοί για να συνεχίσετε.

Μπορεί να είναι απογοητευτικό να βρίσκεις κάποιον του οποίου το προφίλ στρέφεσαι αμέσως για να συνειδητοποιήσεις αργότερα ότι δεν βρίσκεται σε λογική απόσταση ή ότι μια από τις επιλογές του τρόπου ζωής του είναι ένας αυτόματος διαπραγματευτής!

Υπέρ: Μπορείτε να είστε όσο επιλεκτικοί θέλετε.

Πολλές διαδικτυακές υπηρεσίες γνωριμιών ενθαρρύνουν ή απαιτούν από τους χρήστες τους να παρέχουν εκτενείς πληροφορίες σχετικά με τα ενδιαφέροντα, το υπόβαθρο και τα χαρακτηριστικά τους. Οι περισσότεροι χρήστες δημοσιεύουν επίσης φωτογραφίες του εαυτού τους, ώστε να μπορείτε εύκολα να σαρώσετε τις πιθανές αντιστοιχίσεις σας μέχρι να βρείτε όσες ή λίγες θα θέλατε να επικοινωνήσετε για να γνωρίσετε καλύτερα.

Μειονεκτήματα: Η γνωριμία με πολλές πιθανές αντιστοιχίες μπορεί να γίνει κουραστική.

Αν και μπορεί να είναι συναρπαστικό και χρήσιμο να γνωρίσετε δεκάδες πιθανούς αγώνες, αν δεν βρείτε κάποιον που αξίζει να επιδιώξετε τις πρώτες εβδομάδες ή μήνες, μπορεί να αρχίσετε να απογοητεύεστε και να κλίνετε να τα παρατάτε. Εάν αρχίσετε να αισθάνεστε αυτό το είδος εξάντλησης, θυμηθείτε ότι ουσιαστικά εξετάζετε εκατοντάδες έως χιλιάδες πιθανούς αγώνες κοντά σας, κάτι που στατιστικά είναι βέβαιο ότι θα πάρει λίγο χρόνο.

Υπέρ: Μπορείτε να μάθετε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για ένα άτομο πριν συμφωνήσετε να συναντηθείτε.

Μπορείτε να ελέγξετε κάθε χρήστη με τον οποίο αλληλεπιδράτε πριν συμφωνήσετε να συναντηθείτε, για να βεβαιωθείτε ότι η συνάντηση θα αξίζει τον χρόνο σας. Αυτό είναι όπου οι διαδικτυακές γνωριμίες ξεπερνούν τις ραντεβού με κάποιον που συναντάτε στο σχολείο, έναν κοινό φίλο ή με κάποιον που σας φτιάχνουν οι φίλοι σας επειδή θα έχετε πολύ καλύτερη ιδέα για το αν θέλετε ή όχι να ακολουθήσετε κάτι με ένα άτομο που έχετε ξοδέψατε ήδη σημαντικό χρόνο για να γνωρίσετε στο διαδίκτυο.

Μειονεκτήματα: Μπορεί να απογοητευτείτε όταν τελικά συναντηθείτε από κοντά.

Παρόλο που μπορείτε να περιμένετε μέχρι να βρείτε κάποιον που πραγματικά πιστεύετε ότι σας αρέσει πριν συμφωνήσετε να συναντηθείτε, εξακολουθείτε να διατρέχετε τον κίνδυνο να απογοητευτείτε από το πώς είναι όταν δεν κάθεται μπροστά σε μια οθόνη με απεριόριστο χρόνο να σκεφτεί τα καλύτερα δυνατά πράγματα να πείτε κατά τη διάρκεια μιας εικονικής συνομιλίας.

Ένα άλλο ζήτημα με τα διαδικτυακά ραντεβού είναι ότι οι χρήστες μπορούν να ισχυριστούν ότι είναι κυριολεκτικά οποιοσδήποτε, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να υποθέσετε ότι κανείς δεν είναι αυτός που λένε ότι είναι για να προστατεύσετε τον εαυτό σας. Πάντα να συναντιέστε τις πρώτες φορές σε δημόσιους χώρους κατά τη διάρκεια της ημέρας και να οδηγείτε πάντα μόνοι σας, ώστε να μπορείτε να ξεφύγετε γρήγορα εάν χρειαστεί.

Υπέρ: Δύο στα πέντε ζευγάρια συναντιούνται διαδικτυακά.

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό στατιστικό — 40% για την ακρίβεια. Εάν το 40% όλων των ζευγαριών συναντιούνται στο Διαδίκτυο, τότε έχετε μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσετε κάποιον που αξίζει να βγείτε μακροπρόθεσμα, αν απλά κρατάτε το κεφάλι σας ψηλά και μένετε σε αυτό για αρκετή ώρα!

ειονεκτήματα: Μπορεί να χρειαστούν πολλά κακά ραντεβού προτού συναντήσετε κάποιον που αξίζει να βγείτε μακροπρόθεσμα.

Παρόλο που οι πιθανότητες είναι υπέρ σας, ίσως χρειαστεί να υπομείνετε μια χούφτα άσχημα ραντεβού πριν βρείτε το σωστό. Να θυμάστε ότι οι διαδικτυακές γνωριμίες δεν είναι για όλους, οπότε αν αποφασίσετε να τα παρατήσετε, δεν έχετε αποτύχει – απλώς αποφασίσατε να προχωρήσετε!

Υπέρ: Πολλοί ιστότοποι γνωριμιών στο διαδίκτυο ταιριάζουν με τους χρήστες βάσει συμβατότητας.

Για παράδειγμα, το eHarmony και το Match είναι υπηρεσίες επί πληρωμή που ταιριάζουν με τους χρήστες τους με βάση συμβατά ενδιαφέροντα, στόχους ζωής, διαδρομές σταδιοδρομίας και πολλά άλλα. Αυτή η δυνατότητα εξαλείφει τον χρόνο που κανονικά θα ξοδεύατε κοιτάζοντας εκατοντάδες έως χιλιάδες προφίλ για να διαβάσετε το ατομικό βιογραφικό κάθε χρήστη μέχρι να βρείτε μερικά που απαριθμούν ενδιαφέροντα παρόμοια με τα δικά σας.

Μειονεκτήματα: Η χημεία δεν καθορίζεται από τη συμβατότητα.

Θα μπορούσατε να έχετε τα πάντα κοινά με κάποιον και μετά να έχετε μηδενική χημεία όταν συναντηθείτε. Ακόμα κι αν θέλετε και οι δύο τα ίδια πράγματα από τη ζωή και από μια σχέση, ίσως να μην υπάρχει σπίθα όταν κάνετε παρέα στον πραγματικό κόσμο.

Η χημεία είναι σημαντική γιατί είναι αυτό που ενεργοποιεί το πάθος και το πάθος κρατά τη φωτιά αναμμένη μόλις αρχίσει να φθείρεται ο αρχικός ενθουσιασμός της σχέσης.

Υπέρ: Πολλά ποιοτικά άτομα χρησιμοποιούν διαδικτυακές υπηρεσίες γνωριμιών για τους ίδιους λόγους με εσάς.

Διαφορετικές υπηρεσίες διαδικτυακών γνωριμιών προσελκύουν διαφορετικές ομάδες ανθρώπων με διαφορετικούς λόγους για τους οποίους θέλουν να εγγραφούν για διαδικτυακές γνωριμίες. Για παράδειγμα, το Tinder είναι διαβόητο επειδή είναι μια εφαρμογή γνωριμιών που χρησιμοποιείται κυρίως για περιστασιακά πέταμα, ενώ το Hinge θεωρείται ως ένα μέρος για άτομα που αναζητούν πιο σοβαρές συνδέσεις.

Προτού εγγραφείτε τυχαία για οποιαδήποτε δωρεάν διαδικτυακή υπηρεσία γνωριμιών, κάντε λίγη έρευνα για να μάθετε ποια εφαρμογή ή ιστότοπος ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες σας.

Μειονεκτήματα: Σχεδόν οι μισοί από όλους τους διαδικτυακούς ραντεβού δεν αναζητούν μια σοβαρή σχέση.

Περίπου το 48% των χρηστών χρησιμοποιούν διαδικτυακές γνωριμίες για διασκέδαση ή για να βρουν φίλους, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου οι μισοί από τους χρήστες με τους οποίους πρόκειται να αλληλεπιδράσετε δεν θέλουν στην πραγματικότητα να δημιουργήσουν μια σοβαρή σχέση. Ακόμα κι έτσι, περίπου το 30% των χρηστών αναζητά έναν μακροχρόνιο σύντροφο ή έναν ενδεχόμενο γαμήλιο σύντροφο, ενώ το 22% των χρηστών είτε αναζητούν σεξ είτε ελέγχουν για να βεβαιωθούν ότι ο σύντροφός τους δεν τους απατά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *