Τι να κάνετε όταν δεν νιώθετε αυτοπεποίθηση

Κανείς δεν είναι τέλειος και όλοι έχουμε μέρες που δεν νιώθουμε ότι είμαστε οι πιο σίγουροι εαυτοί μας. Αυτό μπορεί να είναι μια δύσκολη νοοτροπία για να ξεφύγετε. Θέλω λοιπόν να δοκιμάσω και να δώσω μερικές από τις αγαπημένες μου συμβουλές και κόλπα για να δοκιμάσω και να νιώσω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν δεν νιώθω τόσο σίγουρη. Θέματα εμπιστοσύνης συμβαίνουν σε όλους. Μπορεί να ξυπνήσετε μια μέρα και να μην αισθάνεστε τον εαυτό σας, και αυτό μπορεί να είναι αποθαρρυντικό και δεν είναι πολύ άνετο συναίσθημα. Αλλά η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που θα διαπιστώσετε ότι θα έρχεται και θα φεύγει, και πρέπει να ξέρουμε πώς να επιστρέψουμε σε μέρη και καταστάσεις που μας κάνουν να νιώθουμε πιο σίγουροι για τον εαυτό μας.

1. Κίνηση

Δεν λέω ότι πρέπει να βγείτε έξω και να τρέξετε έναν μαραθώνιο, αλλά συχνά διαπιστώνω ότι η κίνηση με βοηθάει να αλλάξω τη νοοτροπία μου. Είναι μια υγιής μορφή απόσπασης της προσοχής. Όπως είπα, αυτό δεν χρειάζεται να είναι κάτι δραστικό. Τόσο απλό όσο να κάνετε μια βόλτα ακούγοντας το αγαπημένο σας podcast ή playlist. Αυτό είναι κάτι που προάγει τα θετικά συναισθήματα. Θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε από αυτό το αρνητικό headspace και να εστιάσετε σε κάτι άλλο. Μπορείτε επίσης να αναγνωρίσετε ότι κάνετε κάτι καλό για το σώμα σας. Η κίνηση θα μπορούσε να είναι σε 10 λεπτά ενός μαθήματος καρδιο χορού για να ακούσετε μουσική, να αντλήσετε το αίμα σας και να σας κάνει να νιώσετε αυτές τις ενδορφίνες στο σώμα σας. Η κίνηση μπορεί να μοιάζει με μια βόλτα στη γειτονιά σας, ένα τρέξιμο, μια βόλτα με ποδήλατο ή ένα μάθημα Pilates. Οτιδήποτε κάνει το σώμα σας να κινείται. Όταν δεν είχα αυτοπεποίθηση, αποφάσισα να πάω έστω και 20 λεπτά με τα πόδια. Μετά, θα επιστρέψω στο σπίτι μου και θα νιώσω πιο χαρούμενος ή πιο σίγουρος από ό,τι όταν έφυγα. Και αναγνωρίζω ότι μόλις έκανα κάτι καλό για το σώμα και την ψυχική μου υγεία. Έτσι, εάν δεν αισθάνεστε σίγουροι, μια από τις συστάσεις μου είναι απλές μορφές κίνησης.

2. Χαριτωμένο ντύσιμο

Όταν δεν νιώθετε την περισσότερη αυτοπεποίθησή σας, μερικές φορές βοηθάει να βγείτε από τις πιτζάμες ή τον ιδρώτα σας και να φορέσετε ένα χαριτωμένο ντύσιμο. Δεν χρειάζεται να πάτε πουθενά και δεν χρειάζεται να είστε ντυμένοι στα εννιά. Αλλά ακόμα και απλώς να αλλάξετε από τις πιτζάμες σας σε ένα σετ προπόνησης ή ένα σορτς σε ένα χαριτωμένο τοπ ή έντονο γδύσιμο μπορεί να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα—να ξεφύγετε από την αίσθηση ότι δεν αισθάνεστε άνετα στην ιππασία σας, απλά φορώντας ένα διαφορετικό ντύσιμο. Θεωρώ ότι απλώς αλλάζει τη νοοτροπία μου γιατί βλέπω ότι το ντύσιμο είναι χαριτωμένο, το φοράω και πρέπει να δεχτώ ότι μου φαίνεται και καλό. Και νομίζω ότι αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αλλάξετε τη νοοτροπία σας. Δεν λέω ότι βάζω αμέσως αυτό το ρούχο. θα γίνεις σαν, «Θεέ μου, τώρα είμαι τόσο σίγουρος. Αλλά νομίζω ότι θα σε βοηθήσει να νιώσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να κάθεσαι με ιδρώτα ή πιτζάμες όλη μέρα. Έτσι, συνιστώ να φορέσετε ένα χαριτωμένο ρούχο για να νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

3. Αφήστε το σπίτι σας

Όταν δεν έχουμε αυτοπεποίθηση, μπορεί να είναι εύκολο να μείνουμε στα σπίτια μας και να σταθούμε στα συναισθήματά μας. Είμαι σίγουρος ότι θα αφιερώσω στον εαυτό σας λίγα λεπτά για να νιώσετε τα συναισθήματα της έλλειψης αυτοπεποίθησης, αλλά δεν θα άφηνα τον εαυτό σας να βυθιστεί σε αυτό. Επειδή δεν θέλετε να μείνετε κολλημένοι σε αυτό το headspace για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι, μόλις αποδεχτείτε το πώς νιώθετε, προχωρήστε με την υπόλοιπη μέρα σας. Ακόμα κι αν δεν έχετε σχέδια, προσπαθήστε να φύγετε από το σπίτι σας! Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα, να πάτε στο καφενείο στη γωνία, να συναντήσετε φίλους για μεσημεριανό γεύμα, να πάτε στο τοπικό εμπορικό κέντρο και να περιηγηθείτε. Νομίζω ότι οτιδήποτε για να σε βγάλει από το σπίτι μπορεί να βοηθήσει. Ειδικά αν θέλετε να πάτε να συναντήσετε φίλους. Είναι απαραίτητο, αλλά αν αποφασίσετε ότι θέλετε να είστε με φίλους, περιβάλλεστε με κατάλληλους τύπους ανθρώπων. Εάν δεν αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας, μην αποφασίσετε ότι θα πάτε για έναν καφέ με έναν αρνητικό φίλο. Αυτό θα ήταν αντιπαραγωγικό. Συνιστώ να απευθυνθείτε σε αυτόν τον φίλο για διασκεδαστικές σκηνές και που σας κάνουν πάντα να γελάτε. Αυτό θα σας βοηθήσει να αλλάξετε τη νοοτροπία σας, επομένως απευθυνθείτε σε κάποιον με τον οποίο νιώθετε επίσης άνετα να το μοιράζεστε, για παράδειγμα, δεν αισθάνομαι ότι έχω αυτοπεποίθηση. Θέλεις να πάμε να πιούμε ένα φλιτζάνι καφέ και να κάνουμε παρέα και να περάσουμε την υπόλοιπη μέρα μαζί; Οτιδήποτε τέτοιο θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αλλάξετε τη διάθεσή σας. Και νομίζω ότι είναι τόσο σημαντικό να μπορείς να φεύγεις από το σπίτι σου και να συνεχίζεις τη μέρα σου όταν δεν νιώθεις αυτοπεποίθηση και δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου να βυθιστεί σε αυτά τα συναισθήματα.

4. Κάνε κάτι που αγαπάς

Αν κάνετε κάτι που αγαπάτε όταν δεν νιώθετε αυτοπεποίθηση, αυτό θα σας βοηθήσει να αλλάξετε τη διάθεσή σας. Τώρα το να κάνεις κάτι που αγαπάς μπορεί να είναι διαφορετικό για τον καθένα. Ίσως αυτό μοιάζει σαν να κάνετε μανικιούρ στον εαυτό σας, να δυναμώνετε τη μουσική σας και να μιλάτε με ζωνάρια, να παρακολουθείτε την τηλεοπτική σας εκπομπή άνεσης ή ακόμα και να προετοιμάζεστε για την εβδομάδα. Κάνοντας κάτι που αγαπάτε θα σας κάνει να νιώσετε ότι φροντίζετε τον εαυτό σας. Όταν δεν νιώθω σιγουριά και αποφασίσω ότι θέλω να αλλάξω νοοτροπία, θα πάω να κάτσω έξω ακούγοντας το αγαπημένο μου podcast. Αυτό με αποσπά την προσοχή από το αίσθημα ότι δεν αισθάνομαι αυτοπεποίθηση. Και όταν έχω ολοκληρώσει το καθήκον να κάνω κάτι που αγαπώ, αλλάζει τη διάθεσή μου για να με κάνει να νιώθω χαρούμενος και ευγνώμων.

Όλοι παλεύουν με την αυτοπεποίθησή τους. Όλα είναι μέρος του να είσαι άνθρωπος και η ζωή, αλλά πρέπει να μάθουμε πώς να αντιμετωπίζουμε αυτά τα συναισθήματα. Αυτές είναι οι τέσσερις προτάσεις μου για το τι πρέπει να κάνετε όταν δεν νιώθετε αυτοπεποίθηση, καθώς με βοήθησαν να σηκώσω τον εαυτό μου όταν νιώθω πεσμένος. Να θυμάστε ότι τις μέρες που θέλετε να μείνετε στο σπίτι σας και να κρυφτείτε από τον κόσμο λόγω της έλλειψης αυτοπεποίθησής σας, θυμηθείτε να αξιολογήσετε τα συναισθήματά σας και να προσπαθήσετε να κάνετε κάτι που σας κάνει να νιώθετε καλά και ελπίζουμε ότι θα σας οδηγήσει σε μια πιο θετική προοπτική. Το έχεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *