5 φυτά χαμηλού φωτισμού ιδανικά για τον κοιτώνα σας

Όταν μετακομίζετε σε ένα νέο μέρος, ίσως θέλετε ένα φυτό να κάνει το μέρος πιο πράσινο και πιο ζωντανό. Ωστόσο, πολλά φυτά κοιτώνα ή οικιακά φυτά μπορεί να είναι άπορα μικρά κορόιδα. Αυτοί οι πέντε όμως, θα πεθάνουν μόνο αν προσπαθείτε ενεργά να τους σκοτώσετε.

1. Κάκτος διακοπών/Κάκτος Χριστουγέννων.

Το πρώτο μας φυτό κοιτώνα είναι το Holiday Cactus, ένα παχύφυτο που είναι στην πραγματικότητα οποιαδήποτε από τις τρεις ποικιλίες Schlumberera. Υπάρχουν διαφορές, αλλά δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτό το πλαίσιο. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα αυτού του συγκεκριμένου είδους παχύφυτου είναι ότι έχει ζωηρά λουλούδια που ανθίζουν τους χειμερινούς μήνες, εξ ου και το όνομα «Χριστουγεννιάτικος Κάκτος». Εάν σχεδιάζετε να αποκτήσετε ένα, υπάρχουν μερικές βασικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε για να διατηρήσετε αυτό το φυτό υγιές. Το πρώτο είναι να βεβαιωθείτε ότι η γλάστρα στην οποία κρατάτε τον κάκτο έχει μια τρύπα αποστράγγισης, έτσι ώστε το χώμα να μην βραχεί πολύ. Χρειάζεται να ποτίζονται μόνο κάθε δύο εβδομάδες περίπου και θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι καλά στεγνό πριν το πότισμα. Αυτοί οι κάκτοι χρειάζονται έντονο έμμεσο φως και αξιοπρεπώς ζεστές θερμοκρασίες για να ευδοκιμήσουν, αλλά ο πολύς ήλιος μπορεί πραγματικά να βλάψει τα φύλλα τους. Είναι λίγο πιο απαιτητικά από κάποια άλλα φυτά αυτής της λίστας, αλλά τα άνθη τους τα κάνουν να αξίζουν την επιπλέον προσπάθεια.

2. Φυτό γλώσσας βοδιού.

Το δεύτερο φυτό μας σε κοιτώνα είναι το Ox Tongue, ή Γαστερία. Είναι ένα άλλο παχύφυτο και σχετίζεται στενά με τα φυτά της Αλόης. Ένα από τα σπουδαία πράγματα για αυτό το φυτό είναι ότι υπάρχουν πολλές, πάρα πολλές παραλλαγές του στην αγορά. Οι γλώσσες βοδιού είναι επίσης ανθεκτικά και προσαρμοστικά φυτά και μπορούν να επιβιώσουν σε σχεδόν οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού, αλλά αναπτύσσονται καλύτερα σε έντονο έμμεσο φως. Ως παχύφυτα, είναι επίσης εξαιρετικά στο να μένουν για μεγάλες περιόδους χωρίς νερό, σε σημείο που το πότισμα τους περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα μπορεί να είναι πραγματικά επικίνδυνο για την υγεία του φυτού, στην πραγματικότητα, ο κύριος κίνδυνος για αυτά είναι η σήψη των ριζών που προκαλείται από το υπερβολικό πότισμα . Δεν χρειάζονται πολύ φαγητό και μπορούν να επιβιώσουν σε πολύ μικρές γλάστρες ή δοχεία. Εφόσον δεν τα αφήνετε να κρυώσουν ή να ζεσταθούν πολύ, θα πρέπει να επιβιώσουν αρκετά καλά. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, έχουν εκατοντάδες διασταυρώσεις, παραλλαγές και ποικιλίες, επομένως δεν μπορείτε να επιλέξετε το πώς θέλετε να φαίνεται αυτό το φοβερό μικρό φυτό. Τελικά θα φυτρώσουν μίσχους λουλουδιών, αλλά μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να ωριμάσει το φυτό αρκετά για να ανθίσει.

3. Echeveria elegans.

Το φυτό νούμερο τρία του κοιτώνα είναι ένα ανθεκτικό παχύφυτο γνωστό με την κοινή ονομασία “Mexican Snowball”. Θα έβαζα απλώς το σύνολο του Εχεβέρια γένος σε αυτήν τη λίστα, καθώς είναι όλα εξαιρετικά παχύφυτα, αλλά αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να γράψω 140 βασικά πανομοιότυπες περιγραφές ενός μικρού παχύφυτου, και αυτό θα ήταν οδυνηρό και για τους δυο μας. Echeveria elegans θεωρείται εξαιρετικό παχύφυτο για αρχάριους λόγω της ανθεκτικής φύσης του και της ικανότητάς του να αντέχει μεγάλες περιόδους χωρίς νερό. Μπορεί να αισθάνεστε ένα θέμα εδώ, αλλά μια από τις κύριες αιτίες θανάτου για αυτό το φυτό είναι το υπερβολικό πότισμα. Αυτό το φυτό είναι επίσης αρκετά όμορφο και δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο, καθιστώντας το ιδανικό για μικρούς χώρους όπως κοιτώνες. Του αρέσει το μερικό φως του ήλιου και οι ζεστές συνθήκες. Βασικά θα ήθελε το κλίμα της Αριζόνα πολύ περισσότερο από ό,τι θα ήθελε το Σιάτλ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να καλλιεργήσετε ένα από αυτά στο Σιάτλ, αλλά θα πρέπει να το κρατήσετε σε εσωτερικό χώρο, καταλαβαίνετε πού το πάω με αυτό. Ένα άλλο υπέροχο πράγμα σχετικά με αυτά τα σκληρά σαν νύχια παχύφυτα είναι ότι έχουν ανοσία στις περισσότερες εστίες ή άλλες ασθένειες των φυτών. Τα έντομα μπορούν ακόμα να τα μπερδέψουν, αλλά αυτό πιθανότατα δεν θα είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα σε εσωτερικούς χώρους. Συνολικά, είναι πολύ υπέροχα.

4. Φυτό Panda.

Το εργοστάσιο κοιτώνα αριθμός τέσσερα είναι Kalanchoe tomentosa, ή το φυτό Panda. Αυτό το ανθεκτικό παχύφυτο είναι εγγενές στο αφρικανικό νησί της Μαδαγασκάρης και ορισμένες ποικιλίες μπορούν να αναπτυχθούν έως και δύο πόδια σε ύψος. Ένα από τα ενδιαφέροντα για αυτό το φυτό είναι το γεγονός ότι τα φύλλα του είναι ευχάριστα θολά στην αφή. Όπως τα περισσότερα παχύφυτα, είναι πιο εύκολο να τα υπερποτίσετε παρά να τα υποβρύχετε και προτιμούν το μέτριο έως πλήρες ηλιακό φως. Εάν το διατηρείτε σε εσωτερικό χώρο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την υγρασία και θα πρέπει να το ποτίζετε μόνο όταν στεγνώσει το χώμα μέσα. Ο λόγος που τα φύλλα του φυτού είναι θολά είναι ότι χρησιμοποιεί το fuzz για να συγκρατήσει το νερό και να εκτρέψει το δριμύ ηλιακό φως. Ωστόσο, ορισμένα σφάλματα μπορεί να προσπαθήσουν να ζήσουν στο φυτό, επομένως ελέγχετε για αυτά μια στο τόσο. Τα φυτά panda εσωτερικού χώρου σπάνια ανθίζουν, οπότε αν θέλετε ένα που να ανθίζει, αναζητήστε ένα υβρίδιο ή ποικιλία. Κάτι που πρέπει να σημειωθεί σχετικά με το φυτό Panda είναι ότι όλα τα μέρη του είναι τοξικά για κατοικίδια, όπως σκύλους και γάτες, επομένως δεν θα το συνιστούσα αν έχετε κατοικίδιο.

5. Zebra Haworthia

Το τελευταίο μας φυτό κοιτώνα είναι ένα ακόμη χυμώδες, Η Haworthia τελείωσε γνωστό και ως Zebra Plant ή Zebra Haworthia. Αυτό το απαλά αγκαθωτό φυτό είναι ένα τέλειο παχύφυτο για αρχάριους και πήρε το κοινό του όνομα από τις «ρίγες» των λευκών φυματιών που αναπτύσσονται από τα μακριά λεπτά φύλλα του. Όπως τα περισσότερα παχύφυτα, το Zebra Haworthia μπορεί να μείνει για εβδομάδες χωρίς νερό και είναι ευάλωτο στη σήψη των ριζών που προκαλείται από το υπερβολικό πότισμα. Σε αντίθεση με τα περισσότερα παχύφυτα, είναι ικανό να ευδοκιμήσει ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και τα ευαίσθητα φύλλα του θα στεγνώσουν πραγματικά εάν εκτεθούν σε υπερβολικό ηλιακό φως. Τα μεσαία επίπεδα φωτός είναι τέλεια για αυτό το μικρό αγόρι. Δεν τους αρέσουν πολύ οι χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά αν το κρατάτε στον κοιτώνα ή το διαμέρισμά σας, αυτό δεν θα πρέπει να είναι πραγματικά πρόβλημα. Εάν για κάποιο λόγο η εσωτερική θερμοκρασία του κοιτώνα σας πέφτει τακτικά κάτω από το μηδέν, τότε έχετε μεγαλύτερα προβλήματα από το να πεθάνει το παχύφυτό σας. Η Zebra Haworthia τείνει να ευδοκιμεί σε εμπορικά μείγματα κάκτων που στραγγίζουν καλά. Δεν μεγαλώνουν πολύ, επομένως είναι ιδανικά για μικρές εσωτερικές γλάστρες ή ζαρντινιέρες και είναι μη τοξικά. Δυστυχώς, τείνουν να μην ανθίζουν όταν καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους, αλλά κατά τα άλλα είναι υπέροχα παχύφυτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *