The Balaclava: Ο οδηγός σας για να διαμορφώσετε αυτό το νέο μοντέρνο κομμάτι

Κάθε χρόνο, καθώς η ψυχραιμία του χειμώνα αρχίζει σταδιακά να ερπυστεί σε όλη τη χώρα, η συνηθισμένη επιστροφή κομψών μπουφάν, γαντιών και άλλων αξεσουάρ εξωτερικών ενδυμάτων επιστρέφει στους δρόμους. Πρόσφατα, ωστόσο, ένα νέο ένδυμα έχει αρχίσει να εμφανίζεται και μπορεί να το βρει κανείς σε όλο και περισσότερες ντουλάπες. Μια νέα βασική, που προσγειώνεται μια θέση στα ράφια σχεδόν κάθε καταστήματος ρούχων, η μπαλακλάβα είναι στο δρόμο για να γίνει η επόμενη μεγάλη τρέλα. Η μπαλακλάβα συνδυάζει τη λειτουργία και τη μόδα για να δημιουργήσει το τέλειο χειμερινό εξωτερικό ένδυμα. Δεν είμαι σίγουρος πώς να ακολουθήσετε αυτήν την ανερχόμενη τάση ή ακόμα και εντελώς νέο στον όρο μπαλακλάβα, μην ανησυχείτε, ήμασταν εκεί μαζί σας! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η μπαλακλάβα δεν είναι ακριβώς παραδοσιακή, αν και μπορεί να είναι τρομακτικό να της δώσεις πρώτα μια ευκαιρία, το κούνημα ενός από αυτά τα μοναδικά κομμάτια είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να το ανακατέψεις και να δώσεις την τελευταία πινελιά σε κάθε ντύσιμο.

Τι είναι το Balaclava;

Τα τελευταία χρόνια, η μπαλακλάβα έχει εμφανιστεί στη βιομηχανία της μόδας και σταδιακά έχει αποκτήσει δημοτικότητα. Η μπαλακλάβα είναι διαφορετική από την τυπική νέα σας τάση σε αυτό, ωστόσο, η μπαλακλάβα ξεκίνησε όχι με σκοπό τη μόδα, αλλά μάλλον ως βασικό στοιχείο του πολέμου. Αυτό το είδος ενδυμασίας μάσκας προσώπου esc χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τα βρετανικά στρατεύματα στον πόλεμο της Κριμαίας το 1854 κατά τη διάρκεια της μάχης της μπαλακλάβας. Τα πλεκτά κεφαλάρια σχεδιάστηκαν για να παρέχουν ζεστασιά και να προστατεύουν τους στρατιώτες από τις σκληρές συνθήκες.

Σήμερα, όταν σκέφτεστε τη μπαλακλάβα, το πρώτο πράγμα που πιθανότατα σας έρχεται στο μυαλό είναι μια εικόνα ενός ομαδοποιημένου σκιέρ ή εγκληματία που τρέχει. Για να είμαι ειλικρινής, αν και αυτό το όραμα μπορεί να μην είναι ακριβώς στο σημείο, δεν είναι και τόσο μακριά. Προς υπεράσπισή τους, λαμβάνοντας υπόψη τη ζεστασιά και τη λειτουργικότητα που παρέχει αυτό το κομμάτι, ίσως αυτές οι δύο ασυνήθιστες ομάδες χρηστών μπαλακλάβας να κατάλαβαν κάτι πιο γρήγορα από τη βιομηχανία της μόδας. Στη σύγχρονη μόδα, η μπαλακλάβα είναι μια μορφή καλύμματος κεφαλής που εφαρμόζει σφιχτά στο λαιμό και συνήθως στο πρόσωπο. Μπορείτε να σκεφτείτε τη μπαλακλάβα με σχέδιο που σχετίζεται με ένα συνδυασμό καπέλου και θερμαντήρα λαιμού. Η τυπική μπαλακλάβα κατασκευάζεται για να εκθέτει μόνο ορισμένα μέρη του προσώπου. Οι πιο κρυφές μπαλακλάβες αποκαλύπτουν μόνο τα μάτια, αν και αυτές που φαίνεται να έχουν πάρει περισσότερο κυρίαρχη θέση αποδοχής από το κοινό είναι αυτές που αποκαλύπτουν τα μάτια, το στόμα και τη μύτη ή ολόκληρο το μπροστινό μέρος του προσώπου.

Παραλλαγή και Συλλογή

Αυτή η αίσθηση εξωτερικών ενδυμάτων ήρθε στο επίκεντρο της μόδας τα τελευταία χρόνια και από τότε δεν έχει χάσει χρόνο για να προσαρμοστεί και να μετατραπεί στις απαιτήσεις των καταναλωτών. Σε καμία περίπτωση η κουκούλα δεν είναι ένα ρούχο με συνέπεια, ωστόσο αυτή η πτυχή του κομματιού φαίνεται να είναι ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά. Από το σχέδιο και το υλικό μέχρι το χρώμα και την υφή, η μπαλακλάβα έχει μια ποικιλία επιλογών που επιτρέπουν την εκτροπή του πειραματισμού. Η μπαλακλάβα, αν και συνήθως λαμβάνει την περιγραφή ενός εξωτερικού ενδύματος, σίγουρα δεν χρειάζεται να προορίζεται για περιστάσεις με κρύο καιρό. Λόγω των σημαντικών ποσοτήτων διαθέσιμου υλικού, η μπαλακλάβα αποκτά πλέον μορφή ως αξεσουάρ πολλών εποχών. Όταν πρωτοεμφανίστηκε, βλέπαμε πιο συχνά τη μπαλακλάβα σε κομψό πλεκτό ή υφασμάτινο υλικό, ωστόσο πρόσφατα οι επιλογές έχουν αυξηθεί πάρα πολύ. Ο πολυεστέρας, το νάιλον, το φλις, το σπάντεξ και ο σέρπα είναι όλα καυτά στην αγορά και οι μπροστινές όψεις ρούχων φαίνεται να διεκδικούν μεμονωμένα υλικά ως τη δική τους ειδικότητα. Όσον αφορά το χρώμα, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες αφήνοντας το ερώτημα πόσο μακριά είστε διατεθειμένοι να πάτε; Η μπαλακλάβα σίγουρα έχει τη δύναμη να είναι από μόνη της ένα ρούχο. Με τολμηρά prints και ζωηρές αποχρώσεις, δεν είναι περίεργο που πολλοί το θεωρούν ένα statement κομμάτι. Για όσους δεν είναι έτοιμοι να κάνουν ένα τόσο δυναμικό στιλιστικό άλμα, υπάρχουν σίγουρα πιο λεπτές επιλογές αν αναζητάτε περισσότερο τη λειτουργικότητα από οτιδήποτε άλλο.

Οδηγός στυλ

Ενδιαφέρεστε να ακολουθήσετε αυτήν την τάση, αλλά δεν είστε σίγουροι πώς ή πού να ξεκινήσετε; Λοιπόν, είσαι τυχερός! Το μπαλάκι είναι ένα αρκετά ρυθμιζόμενο κομμάτι και αν φορεθεί σωστά, μπορεί να κριθεί κατάλληλο για κάθε εκδήλωση ή περίσταση. Το styling της μπαλακλάβας για πρώτη φορά μπορεί να είναι λίγο δύσκολο, αλλά μόλις το κατεβάσετε θα το έχετε κάτω για πάντα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να διαλέξετε την μπαλακλάβα σας. Εάν χρησιμοποιείτε αυτό το κουλούρα για λειτουργικό σκοπό να παραμένετε προστατευμένοι από τις καιρικές συνθήκες, να έχετε κατά νου την ποιότητα και την αντοχή του υλικού. Εάν αγοράζετε ένα μπαλάκι για συγκεκριμένους σκοπούς της μόδας, μπορεί να σας βοηθήσει αν έχετε στο μυαλό σας ένα ρούχο, η αντιστοίχιση χρωμάτων είναι ένας εύκολος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι θα μπορείτε να διαμορφώσετε σωστά το στυλ του κομματιού σας. Διαφορετικές κουκούλες ταιριάζουν με διαφορετικά ντυσίματα, για να ροκάρετε σωστά την εμφάνισή σας είναι απαραίτητο η μπαλακιά σας να ευθυγραμμίζεται με την ατμόσφαιρα που εκπέμπει η εφαρμογή σας. Για παράδειγμα, αν φοράτε μια πιο χοντρή, πιο ζεστή μπαλακλάβα, συνδυάστε την με ρούχα παρόμοιου βάθους, ίσως ένα ογκώδες πουλόβερ ή ένα ζεστό χειμωνιάτικο μπουφάν. Το κασμίρ ή μια πιο κομψή μπαλακλάβα πρέπει να συνδυάζονται με πιο κομψά, ταιριαστά ρούχα για να δημιουργήσετε ένα ρούχο με μεγαλύτερη κομψότητα. Διασκεδάστε με αυτό το κομμάτι, ο καλύτερος τρόπος για να το ενσωματώσετε με φυσικό τρόπο είναι να το αφήσετε να ρέει με το ντύσιμο. Προσθέστε αποχρώσεις ή ένα ταιριαστό κάλυμμα για να αυξήσετε την εμφάνιση. Αν έχετε μια εμφάνιση που κυριαρχείται από χρώματα σχεδόν ίχνους, επωφεληθείτε από τη μπαλακλάβα για να προσθέσετε ένα ιδιόρρυθμο ποπ χρώμα!

Χαρακτηριστικά

Gucci, Dior, Fendi, Prada και τόσα άλλα. Η μπαλακλάβα είναι ένα αγαπημένο κομμάτι της μόδας high-end και τα τελευταία χρόνια, μεγάλες επωνυμίες άρχισαν να έχουν την τάση να προσφέρουν τα δικά τους κομμάτια στην αγορά. Όπως ήταν φυσικό, όταν πρωτοεμφανίστηκε αυτό το κομμάτι, πολλοί παρέμειναν αβέβαιοι για αυτό. Οι διασημότητες που μπορούν να οφείλονται για το γεγονός ότι έστρεψαν τα φώτα της δημοσιότητας στις μπαλακλάβες και τις βοήθησαν να κερδίσουν την προσοχή που βλέπουμε σήμερα. Η Beyoncé ήταν μια από τις πρώτες γνωστές σταρ που άρχισε να ενσωματώνει την μπαλακλάβα στην γκαρνταρόμπα της και από τότε μια διαδρομή από διακεκριμένες φιγούρες ακολούθησε το προβάδισμά της. Πρόσφατα, μικρότερες μάρκες άρχισαν να εφοδιάζονται με μπαλακλάβες και να τις πιέζουν να φορεθούν με πιο κανονική έννοια. Οι Urban Outfitters, οι Free People, η H&M και η Zara αύξησαν την προσφορά τους σε αυτό το συγκεκριμένο είδος ένδυσης και φαίνεται να δείχνουν στους καταναλωτές ότι το μπαλάκι μπορεί να φορεθεί από όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *